Телефон: 0888 695 790 , 0893 584 515 | j.kanev@vita.bg | БОЛНИЦА ВИТА , ул. Драговица № 9 (до гара Подуене)

Корекция на мъжки полов орган - обрязване

 
Обрязването (циркумсцизио, сюнет) е изключително често прилагана манипулация. Излишната кожа, покриваща главичката, ,,препуциума”, се изрязва. Тази операция се извършва най-често с местна упойка. Юздичката, ако е скъсена, също се коригира.
 
Защо се извършва тази операция?
Сюнетът при мюсюлманите обикновено се извършва на 4-5 годишна възраст. При православните тази операция се извършва по показания. Често това е "фимозата", т. е. стесняване на препуциума и непозволяваща нормалното заголване на главичката с често развиващи се възпаления. Това се среща често при малките момченца - от няколко месечни бебета до 5-6 год. деца и по-големи. Макар и рядко, такива възпаления се развиват и при възрастните и също водят до фимоза. Изключително честа причина за обрязване е желанието за чистота. Обрязаните могат да поддържат изключително лесно перфектна чистота на пениса, което е извънредно важно за всички форми на полов контакт. МИТ за половите атлети - това са обрязаните. Така ли е?
Ще ни кажат нимфоманките. Обрязаните мъже и техните партньорки никога не развиват рак на половите органи - пениса и шийката на матката.
Малко ли е това?
Ще робуваме на религия (православна) или ще предпочитаме здраве и добър секс. Аз съм за секса…. А ВИЕ?

ПечатЕ-мейл